Algemeen

nieuws    

Waar het hart vol van is, daar stroomt de mond van over.

 

Dat is waarom dichters zich uitspreken, waarom zij steeds weer proberen hun gedachten, ideeën, beelden en gevoel in woorden te vatten. 

De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Het blijft een experiment en het resultaat van al dat proberen en met elkaar delen is steeds opnieuw een kwetsbaar moment.
Maar als het lukt, als de woorden gaan stromen,

op eigen benen het leven inlopen, vormt het een groot geluk.

 

Veel schrijvers en dichters vinden in Amersfoort een thuisbasis.

 

 

 

Een van die dichters is Jan Bulsink.
Naast zijn dichtwerk houdt hij zich ook bezig met de organisatie van o.m.
een open podium

en is hij projectcoördinator van het meerdaagse festival

Nacht van de Literatuur. 

In zijn woorden is Amersfoort een 'poëtische stad'.

De stad ligt niet aan een rivier. Amersfoort is de bron van een rivier, de Eem ontspringt in de stad.
Ze heeft geen duidelijk aanwijsbare bron. Vanuit een omvangrijk achterland, waaronder de Veluwe, wordt de rivier gevoed door talloze sloten en beken. De bekendste daarvan is de Heiligenberger Beek, die uitkomt bij de Koppelpoort in het centrum van Amersfoort. Dit is het officiële begin van de Eem. 

Overal in de stad zie je altijd stromend water uit pijpjes en beekjes de grachten instromen, hoor je het geklater, ervaar je het 'eeuwige' leven

Amersfoort ligt in het hart van Nederland.
Met Openbaar Vervoer is Amersfoort vanuit Utrecht,  Amsterdam, Rotterdam, Zwolle (in minder dan een uur) Leeuwarden en Groningen rechtstreeks te bereiken. Ook de reis vanuit Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Maastricht of Middelburg is relatief snel en eenvoudig te maken.
En voor mensen die met eigen vervoer komen, is er ruimschoots voldoende parkeergelegenheid aan de rand van de kleine historische stadskern.